VSK Fotbolls manager Johan Mjällby.
Foto: Johan Bengts

"Lagmässigt är vi inte bra just nu"

Johan Mjällby: Vi kommer inte upp i kvalitet
4:41 min

Efter ytterligare en förlust för VSK fotboll tappar laget i tabellen. Och det är ett spel som manager Johan Mjällby inte är nöjd med.

Johan Mjällby summerar inledningen på höstsäsongen med att säga: En bra prestation och två dåliga men resultatet är ändå noll poäng. Dagens match mot Carlstad United är ingen match han tar med sig inför framtiden och det finns tvivel i så väl laget som hos ledningen.

--Vi kommer inte upp i kvalitet idag och det känns som laget inte mår bra spelmässigt vilket visar sig på plan. Det är framförallt självförtroendet som inte finns där och då kommer många misstag. Vi har inte tron på oss att hitta rätt tillsammans.

Johan Mjällby menar att de har en trupp som ska fungera bättre och att det inte går att skylla på skadedrabbningarna. Det handlar istället om att skapa effektivitet i laget och vinna dueller och fungerar inte detta måste det ske förändringar i gruppen.

– Vi kan behöva gå tillbaka till vår gamla formation och vi kanske även måste göra förändringar i ledningen. Vi har satt oss själva i denna situationen och måste nu se till att börja vinna matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".