Entrén till det nya badet, illustrerad av arkitektfirman.
1 av 2
Entrén till det nya badet, illustrerad av arkitektfirman. Foto: Illustration Liljewall Arkitekter
Jonatan Söderberg och Mattias Sundqvist
2 av 2
Jonatan Söderberg och Mattias Sundqvist Foto: Terje Lund/Sveriges Radio

Det kan bli varsel för badhuspersonalen

1:28 min

Det är osäkert läge för de anställda på Västerås två badhus, Lögarängen och Kristiansborgsbadet, menar Jonatan Söderberg på fackförbundet Kommunal.

När företaget Medley tar över Lögarängsbadet 2018 kommer femton av de nu kommunalt anställda att få följa med, men vilka det blir är idag oklart.

Jonatan Söderberg är ordförande i Kommunal Lärande och Service och han berättar att många medlemmar inte mår bra av ovissheten.

— Det finns en stor oro på badhusen idag.

Västerås två badhus har idag 70 anställda, både heltid och timanställda. Minst femton av dem är alltså aktuella för jobb hos den nya arbetsgivaren Medley, men den femton namn långa listan av personer är fortfarande oklar för de anställda. 

Två kommunala bad ska bli noll. Lögarängen ska drivas av Medley och planen är att Kristiansborgsbadet inom snar framtid ska säljas helt och hållet och skötas helt privat, och det kan leda till varsel om uppsägningar säger Jonatan Söderberg.

— Det är nog långt ifrån alla de här 70 anställda som får en fortsatt anställning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".