Burundi.
1 av 2
Burundi. Foto: Myteri Förlag (pressbild)
Reportrarna Anna Roxvall och Johan Persson.
2 av 2
Reportrarna Anna Roxvall och Johan Persson som skrivit boken "Burundi inifrån. När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att få dem att sluta". Foto: Myteri Förlag (pressbild)

Svår situation i Burundi enligt frilansjournalist

2:39 min

Det är en väldigt svår situation i Burundi just nu, enligt frilansjournalisten Anna Roxvall. Människor försvinner, grips, torteras, dödas, säger hon.

Vi har tidigare idag berättat om en mamma och hennes son från Burundi, som fått avslag på sin asylansökan och hotas av utvisning tillbaka till hemlandet.

Detta trots att Migrationsverket i maj i år kom med ett nytt rättsligt ställningstagande där man konstaterar att läget i Burundi blivit försämrat det senaste året.

Frilansjournalisten Anna Roxvall, som har varit i Burundi flera gånger, beskriver läget i landet som väldigt tufft, särskilt för dem som uppfattas som oppositionella mot regimen.

– Det är en situation där säkerhetstjänsten har tagit tillbaka greppet om landet väldigt mycket. Människor försvinner, grips, torteras, dödas, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".