Västerås konserthus. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio
Västerås konserthus. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

Kommunen har gått med på miljoner i höjd hyra

2:31 min

Västerås Stad har gått med på att betala 1,3 miljoner kronor mer i 25 år i hyreskostnad för Västerås konserthus, vilket vållar politisk debatt.

Västerås Stad har gått med på att hyresavtalet för Västerås konserthus skrivs om så att kommunen nu betalar 1.3 miljoner kronor mer varje år i 25 år. Detta trots att det förra året skrevs ett avtal med hyresvärden Länsförsäkringar som skulle gälla i 25 år.

Enligt Socialdemokraternas Anders Teljebäck är anledningen till att man går med på att betala mer i hyra att Länsförsäkringar ville höja hyran för konserthusets granne: Aros Congresscenter, men då gick Västerås Stad med på att en del av den hyreshöjningen istället lades på konserthuset.

Liberalernas Jesper Brandberg är inte glad åt att Västerås Stad går med på att riva upp ett gällande avtal för att betala mer i hyra. Han säger att han inte förstår vad skattebetalarna får för pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".