Jonna Adlerteg.
Jonna Adlerteg. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Jonna Adlerteg klar för final i tävlingscomebacken

Gymnasten Jonna Adlerteg är tillbaka på allvar. I dagens tävlingscomeback kvalade hon in till lördagens final i barr vid världscuptävlingen i Ungern.

– Hon är väldigt glad över att vara tillbaka på tävlingsgolvet, säger förbundskaptenen Sebastian Melander till Radiosporten.

Jonna Adlerteg slog igenom med EM-silvret 2013. Men därefter har skadeproblem stört hennes fortsatta karriär. Hon tvingades avstå OS förra året på grund av en skadad menisk, vilket var hennes andra svåra knäskada på kort tid.

Världscupen i Ungern är hennes första tävling på nästan ett och ett halvt år. Adlerteg gjorde en stark insats i grenen barr som hon har specialiserat sig på. Trots ett fall i avhoppet noterades Adlerteg för poängen 13,366 vilket räckte för att nå lördagens final.

– Hon är väldigt glad över att vara tillbaka på tävlingsgolvet. Hon har haft en bra känsla och tycker det ska bli kul att tävla i morgon igen, hälsar Sebastian Melander, förbundskapten i kvinnlig artistisk gymnastik och även tränare till Adlerteg.

Adlertegs mål den här säsongen är VM som avgörs senare denna månad. Hennes svenska rekord i en barrserie är 15,003 poäng som hon satte 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".