Elisabeth Unell (M), Västerås. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
Elisabeth Unell (M), Västerås. (Arkivbild) Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

M i Västmanland vill ha Kristersson som partiledare

0:55 min

En extra partistämma ska avgöra vem som blir moderaternas partiledare. Ulf Kristersson tror vi kan bli en bra ledare, säger Elisabeth Unell, ordförande för Moderaterna i Västmanland.

Första oktober ska moderaternas nya partiledare utses av partistämman, och Ulf Kristersson nominerades igår av Moderaterna i Västmanland. Han har en majoritet bland länsförbunden.

– Vi har haft ute nomineringar och diskussioner i hela länet och det är väldigt tydligt att man nominerar Ulf Kristersson. Det är också väldigt tydligt att han är den man tror kan ena partiet och se till att vi inte diskuterar spelteorier och har inre konflikter, säger Elisabeth Unell är ordförande för Moderaterna i Västmanland - som även säger att det är en enig förbundsstyrelse som ställer sig bakom honom.

Vad är det i hans ledarskap som kan vända eller stabilisera turbulensen som varit kring Moderaterna?

– Det viktiga är att det är någon som många står bakom, som kan leda och tror på moderat politik och som kan stå för de förändringar vi håller på med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".