Varg i snö
Vargen på bilden har inget med den döda vargen på spåret att göra. Foto: Hasse Holmberg/TT

Utredning om död varg läggs ned

0:37 min

Polisen lägger ned den utredningen om grovt jaktbrott som bedrivits sedan en varg hittades död på ett tågspår utanför Fagersta i förra veckan. "Den har blivit påkörd av tåget", säger Henrik Forssblad vid Polisen.

Det rör sig emellertid inte om den omdebatterade "Kolsvavargen", som det för tillfället är skyddsjakt på, rapporterar Fagersta-Posten. Vargen som hittades på spåret var en ung hane och "Kolsvavargen" är en tik.

Det var i förra veckan som en död varg påträffades på ett tågspår utanför Fagersta. Den ansvarige banteknikern som hämtade kadavret sade då till tidningen VLT att det såg "konstigt ut".

– Det första intrycket av den här vargen var att det kunde röra sig om ett grovt jaktbrott, säger Henrik Forssblad polisens utredare till P4 Västmanland.

Nu har alltså resterna av den döda vargen undersökts och polisen genomfört vad de kallar "utredningstekniska åtgärder" och allt tyder på att den levde när tåget körde på den.

– Och det gör ju att det är svårt att tänka sig ett jaktbrott, säger Henrik Forssblad.

Relaterat

Mer om Varg i Västmanland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".