"Valmanifestet inte orealistiskt"

Miljöpartiets partisekreterare och valgeneral, västeråsaren Håkan Wåhlstedt, anser att de löften partiet givit i sitt valmanifest kan genomföras utan skattehöjningar.
Miljöpartiet presenterade i helgen sitt valmanifest. Partiet går till val på bland annat förlängd föräldraförsäkring, mer pengar till sjukvården och 35-timmarsvecka. Partisekreteraren, Håkan Wåhlstedt från Västerås, säger till P 4 Västmanland att det är viktiga punkter för att förebygga stress och utbrändhet. Miljöpartiet har fler vallöften - bland annat att ta bort ränta på studielån och införa studielön på sikt. Man vill också ge möjlighet för föräldrar att att vara hemma i tre år med sina barn med ersättning från försäkringskassan motsvarande existensminimum. Frågan är hur dessa reformer ska betalas. Miljöpartiet framstår inte som ett skattehöjarparti. Tvärtom vill partiet sänka fastighetsskatten och arbetsgivaravgifterna. Trots det tror inte Håkan Wåhlstedt att reformerna ska bli alltför dyra. - Vi har räknat noga på det här. Det finns ett budgetutrymme på knappt tio miljarder kronor varje år framöver, och reformerna ryms inom det, säger Wåhlstedt till P 4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".