Byggstart, Navet, Mimer, Mälarenergi
1 av 3
I det stora gapande hålet i fasaden ska det byggas en ljusgård. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio
Byggstart, Navet, Mimer, Mälarenergi
2 av 3
Den gamla tegelbyggnaden får nytt liv. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio
Navet, Byggstart, Mälarenergi, Mimer
3 av 3
Staffan Jansson kommunalråd (S) ordförande för Mälarenergi och Lars Korkman ordförande Bostads AB Mimer. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

370 miljoner för att sitta under ett och samma tak

2:46 min

Nu är bygget igång för att infrastrukturbolagen Mimer, Mälarenergi, VafabMiljö och Fibra ska kunna samlas på ett ställe i Västerås.

I tegelbyggnaden Navet i Västerås ska bolagen Mimer, Mälarenergi, VafabMiljö och Fibra så småningom sitta tillsammans. Med inköp och renovering av den gamla tegelbyggnaden landar prislappen på totalt 370 miljoner. Men Lars Korkman ordförande för Bostads AB Mimer säger att det ändå är en bättre lösning än att bygga helt nytt.

– Totalt sett blir det här billigare. Skalet kostar också pengar, säger han.

Den gamla tegelbyggnaden ska moderniseras och i det stora hålet i fasaden ska det byggas en ljusgård. Staffan Jansson (S) kommunalråd och ordförande för Mälarenergi säger att det nya huset kommer föra med sig flera fördelar.

–  Det kommer att vara infrastrukturbolagen som sitter här.. Att man kan samnyttja vissa resurser... men också vi kan mötas i vardagen kring gemensamma saker som handlar om Västerås utveckling.

Ombyggnationen förväntas vara helt klar under 2019.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".