Solveig Nilsson
1 av 2
Solveig Nilsson (S) ordförande i äldrenämnen. Foto: Mattias Rensmo/Sveriges radio
Nicklas Gustafsson vid Kommunal i Västerås. Foto: Eva Kleppe/SR Västmanland.
2 av 2
Nicklas Gustafsson ordförande Kommunal i Västerås.

Äldrenämndens ordförande erkänner brister

0:44 min

Efter uppgifter om att en man farit illa på demensboendet Pilfinksgården i Västerås säger Solveig Nilsson (S) äldrenämndens ordförande att hon inte är nöjd med äldrevården i Västerås.

Solveig Nilsson (S) äldrenämnden i Västerås stad är inte nöjd med hur det ser ut inom äldrevården i Västerås stad i nuläget.

– Nej. Jag har också fått signaler från personal som säger att "nu orkar vi inte mer" och att "vi behöver få lite lugn och ro i arbetet", säger hon.

Nicklas Gustafsson ordförande i Kommunal i Västerås säger att man länge varit en hög arbetsbelastning inom äldrevården.

– För varje upphandling som varit har det blivit mindre pengar till verksamhet. Vi ser ju att personal bemanningen har sjunkit på de upphandlade enheterna, säger Nicklas Gustafsson.

Låg bemanning inom äldrevården och det faktum att en alzheimersjuk man farit illa på boendet Pilfinksgården har fått kommunen att tänka om inför kommande upphandlingar. 

– Kvalitet ska gå före priset när det gäller upphandlingen av vem som ska sköta äldreomsorgen i Västerås stad, säger Solveig Nilsson (S). 

Relaterat

Mer om Pilfinksgården

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".