Ministerbesök, Bäckby, Åsa Regnér, Ibrahim Baylan
Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér och samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan besökte Bäckby idag. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

Fokus på integration och jämställdhet på Bäckby

3:38 min

Att gå till grunden med problemen och fokusera på kvinnors är viktigt för att hjälpa utsatta områden som Bäckby i Västerås. ministrarna Åsa Regnér (S) och Ibrahim Baylan (S) under sitt besök.

Att satsa på skola, socialtjänst och polis är några av de åtgärder som äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) och samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (S) presenterade under sitt besök på Bäckby i Västerås.  

– Men det räcker inte bara med polisen. Vi måste också göra något åt brottens orsaker. Se till att barnen, ofta kiillarna klarar sig bättre i skolan, att socialtjänsten stöttar föräldrarna och att arbetsmarknaden där de här ungdomarna får jobb, säger Ibrahim Baylan.

För att hjälpa områden som Bäckby krävs även fokus på jämställdhet.

– Det är helt avgörande. Det är en stor del av lösningen på att få ett bättre liv för kvinnor men också större trygghet i olika områden och familjer som är gladare, säger Åsa Regnér.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".