Jörgen Nyberg tränare Västerås BK30
Jörgen Nyberg tränare Västerås BK30 Foto: Hans Söström/Sveriges Radio

"Hela laget har gått framåt"

3:37 min

Västerås BK30 är utslagna i Svenska cupen, men spelet i Elitettan fortsätter och tränaren Jörgen Nyberg menar att det är där störst fokus ligger.

Det blev ett tufft möte för hemmalaget när topplaget från Allsvenskan, Eskilstuna United, gästade Västerås och vann med 6-0. Trots detta menar tränaren Jörgen Nyberg att laget tar kliv för varje match som går och att det finns mycket att lära och ta med sig från en sådan här match.

– Vi står upp rätt bra i första halvlek trots att vi inte skapar så mycket framåt. Det är en utmaning att arbeta så mycket defensivt som vi får göra då det är mer fokus på press i Elitettan. Detta vill vi öva mer på och det är bra att vi får chans till det. Jag tycker vi tar för oss vilket visar på att det finns intentioner.

– Eskilstuna har ett annat tempo och är mer rörliga och det är klart att det märks, samtidigt som det är lärorikt att få ta del av så man ser hur långt upp det är till den nivån.

BK30 har haft ett tufft spelschema och startade därmed inte med alla toppspelare. I och med dagens match har alla spelare i laget fått spela och det menar Jörgen är bra. Han ser stora utvecklingschanser för laget och tror de kan nå riktigt långt.

– Hela laget har gått framåt sedan vi startade den här resan och vi tar kliv för varje match som går. Nu handlar det om att säkra ett fortsatt kontrakt i Elitettan, sedan kommer nya målsättningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".