Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Färdiga muffins.
1 av 5
Färdiga kanelbullemuffins! Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Linnéa Seidel fixar smaskiga kanelmuffins.
2 av 5
Linnéa Seidel fixar smaskiga kanelmuffins. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Muffinsen gräddas i ugnen.
3 av 5
Muffinsen gräddas i ugnen. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Kanelbullemuffins på gång.
4 av 5
Kanelbullemuffins på gång. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
De viktiga kryddorna ska i kanelmuffinssmeten.
5 av 5
De viktiga kryddorna ska i kanelmuffinssmeten. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Linnéa bjuder på kanelbullemuffins

Nästa vecka är det kanelbullens dag. Men vem hinner baka kanelbullar mitt i veckan? Därför fixar vår bagare Linnéa Seidel istället kanelbullemuffins.

Ingredienser kanelbullemuffins:

175 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk nymortlad kardemumma

25 g smör
1/2 dl strösocker
4 msk kanel 


Gör så här:

Vispa smör och socker mjukt, rör i äggen, ett i taget, ha i gräddfilen. Blanda alla torra ingredienser och rör i dom lite i taget.  Smält smöret och blanda i socker och kanel.

Sätt i muffinsformar i en plåt. Varva muffinssmet och kanelfyllningen i formarna. Grädda i 200°C i cirka 10 minuter. Strö lite pärlsocker på toppen.

Mer om Baka med Linnéa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".