Friluftsverksamheten Skogsmulle fyller 60 år.
1 av 3
Friluftsverksamheten Skogsmulle fyller 60 år, men i Västmanland finns ingen Mulleskola just nu. Foto: Claudio Bresciani / TT.
Sixten och maria
2 av 3
Sixten 3 år och mamma Maria gillar båda friluftsliv. Nästa gång Skogsknytte gruppen träffas ska de fira Mulle med en tårta gjord av saker från naturen. Foto: Sandra Fonnisson/ Sveriges radio
Barnen har Mulle och lär sig om olika föremål i naturen.
3 av 3
ARKIVBILD: Klassisk Mulleskola. Foto: Helena Lund/Sveriges Radio.

Inget "hej, kollikok!" i skogarna i Västerås

0:55 min

Många växte upp med Skogsmulle och hans karaktäristiska hälsningsfras "hej, kollikok!". Men i Västerås finns ingen Skogsmulle just nu, berättar Maria Willén, Friluftsfrämjandet.

Det finns helt enkelt inga ledare, förklarar hon.

Efter några års träda har Friluftsfrämjandet startat grupper för de yngsta; Skogsknoppar och Skogsknytte. När de växer upp kommer de att bli den nya generationen skogsmullar. Men då krävs det att någon vill leda dem.

– Är det någon som känner sig sugen är det bara att kontakta oss i Friluftsfrämjandet i Västerås. För barn finns det som vill vara med, säger Maria Willén.

Men Skogsmulle finns på andra håll i Västmanland, på olika förskolar, bland annat i Skinnskatteberg, tillägger Maria Willén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".