Ekängsbadet i Surahammar.
1 av 2
Ekängsbadet i Surahammar. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Tobias Nordlander (S), kommunstyrelsens ordförande¨, och Chatarina Ståhl (S), ordförande i nämnden barn- och bildning i Surahammar.
2 av 2
Tobias Nordlander (S), kommunstyrelsens ordförande¨, och Chatarina Ståhl (S), ordförande i nämnden barn- och bildning i Surahammar. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio

Ekängsbadet väntas öppna nästa höst

1:05 min

Snart kan renoveringen av Ekängsbadet i Surahammar starta. Förhoppningsvis ska arbetet vara klart till hösten 2018, säger kommunalrådet Tobias Nordlander (S).

Ekängsbadet i Surahammar kan förhoppningsvis öppna hösten 2018, berättade ansvariga politiker i dag på en presskonferens.

Så här säger kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande Tobias Nordlander om varför det har dragit ut på tiden:

– Badhus som företeelse är komplicerat. Det är inte en byggnad vilken som helst. Det gör att vi behöver ta in experter utifrån.

– Glädjande nog så verkar vi nu komma mot slutet av arbetet och kan göra en upphandling under hösten och ha ett renoverat badhus om ett år, säger Tobias Nordlander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".