Klas Brink som anordnar Västerås Summer Meet.
Klas Brink, som anordnar Västerås Summer Meet. Foto: Akriv. Kelu Rothoff/Sveriges Radio

Klas Brink: Trist om Johannisbergs flygplats skulle läggas ner

1:09 min

Johannisbergs flygfält i Västerås kan i framtiden komma att läggas ner för att ge plats för bostäder. Det här bekymrar Klas Brink, arrangör av Summer Meet.

De tankarna fanns redan för flera år sedan och finns nu även i den reviderade detaljplanen som ska klubbas av kommunfullmäktige i december.

Planerna oroar bland annat flygklubbarna men det oroar också Klas Brink, arrangör av bilträffen Västerås Summer Meet:

– Jag tycker naturligtvis att det är trist om det skulle bli så. Västerås behöver ha den här typen av område, dels naturligvis för vårt event Västerås Summer Meet men även för andra typer av event.

Men kommunalrådet Magnus Edström (MP), tillika ordförande i Västerås fastighetsnämnd, lovar alternativa platser för verksamheterna på Johannisberg och även för Summer Meet.

– Min utgångspunkt är att om vi ska bygga bostäder på Johannisbergs flygfält så måste vi också ordna annan yta för de här verksamheterna att finnas på, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".