Thomas Vulcan, enhetschef vid Tekniska nämndens stab i Västerås
Thomas Wulcan. Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio.

Flyttbart parkeringshus kan komma att byggas i Västerås

1:37 min

Västerås stad kommer eventuellt att bygga ett tillfälligt parkeringshus i centrala Västerås medan Klippanområdet byggs om, berättar Thomas Wulcan vid teknik- och fastighetsförvaltningen i Västerås.

Ett demonterbart parkeringshus är byggt på ett sätt så att det kan plockas isär och sedan byggas upp igen på ett annat ställe.

En utredning har nu tagit fram förslag på tre möjliga platser för det tillfälliga parkeringhuset: På andra sidan ån från Domkyrkan, vid polishuset och i närheten av Fryxellska skolan.

Det är inte klart än om planerna blir av men tanken är att ett det tillfälliga parkeringshuset i så fall skulle kunna erbjuda tillfälliga parkeringsplatser under den planerade byggnationen på Klippanområdet.

– Fördelen är om vi nu uppför det här under byggnationen så kan ju det stå kvar i några år, men vi kan också montera ner det och använda det på något framtida annat exploateringsställe, säger Thomas Wulcan som är enhetschef på teknik- och fastighetsförvaltningen i Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".