Niclas Härdevik Norström MSK Hammaren
1 av 4
Niclas Härdevik Norström, MSK Hammaren, SM-vinnare i rallycross Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio.
Så ser det ut inne i Niclas guldbil.
2 av 4
Så ser det ut inne i Niclas guldbil. Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio.
Niclas Härdevik Norström och Fredrik Avelin bor i Kolbäck och tävlar för SMK .
3 av 4
Niclas Härdevik Norström och Fredrik Avelin bor i Kolbäck och tävlar för SMK Hammaren Hallstahammar. Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio.
Niclas Härdevik Norström inne i servicetältet.
4 av 4
Niclas Härdevik Norström inne i servicetältet. Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio.

Härdevik Norström vann SM-guld i rallycross

2:15 min

Niclas Härdevik Norström, MSK Hammaren, är bäst i Sverige i rallycross. Redan efter semifinalen i den sista deltävlingen som kördes i Västerås säkrade han guldet.

Niclas Härdevik Norström har haft en strålande säsong i årets SM-serie i Supernationella klass 2 och vunnit två av sex deltävlingar samt två andraplatser.

Det var en värdig SM-vinnare som korades efter den sista deltävlingen på Motorstadion i Västerås.

Niclas Härdevik Norström hade säkrat guldet redan efter segern i semifinalen men vann ändå finalheatet övertygande med sin eleganta åkstil på den mycket leriga banan.

– Jag har kämpat nio år i den här klassen och äntligen fick vi till det. Det var väldigt mycket känslor och en oerhörd glädje när guldet var säkrat efter semifinalen.

– Det var många supportrar som var här på Motorstadion i Västerås så det var skönt att få leverera här på "hemmaplan". Det har varit mycket hårt arbete. Vi byggde en ny bil för två år sedan. Det tog ungefär en säsong för att lära köra den, säger en mycket lycklig Niclas Härdevik Norström efter SM-guldet i rallycross.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".