Kritik mot försämrad service

Arbetsförmedlingen i Norberg halverar sin personalstyrka av besparingsskäl och klarar därmed inte längre av att hålla öppet som tidigare. Även Försäkringskassan som finns i samma lokaler minskar på sitt öppethållande. Beskedet om förändringarna, som skall genomföras den här veckan, kom som en överraskning för kommunledningen som inte fått någon information om planerna.
Kommunalrådet Kent Persson är upprörd över de båda statliga myndigheternas agerande och kräver nu att länsarbetsnämnden, länsstyrelsen och Kommunförbundet agerar för att stoppa den försämrade servicen. Men biträdande länsarbetsdirektör Karin Eriksson förstår inte kritiken. Hon säger att arbetsförmedlingarna i länet just nu genomgår en organisationsförändring. Flera tidigare mindre arbetsförmedlingar slås samman till en. Norbergskontoret förs nu in under förmedlingen i Fagersta, arbetsstyrkan minskas och öppettiderna skärs ner. Men Karin Eriksson menar att arbetsförmedlingens personal trots det kan uträtta mer, eftersom en del i förändringen är att Norbergsborna inte längre kan göra spontana besök. Därigenom blir arbetstiden mer effektiv och personalen hinner bland annat med att göra företagsbesök, säger Karin Eriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista