Marina Kirijärvi sitter i kuren på "Sveriges vackraste busshållplats".
1 av 4
Marina Kirijärvi sitter i kuren på "Sveriges vackraste busshållplats". Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio.
Busshållplatsen Hyttvägen längs med länsväg 233 i Skinnskatteberg Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.
3 av 4
Busshållplatsen Hyttvägen längs med länsväg 233 i Skinnskatteberg innan hållplatsen byggdes om. Foto: Liselotte Mellesmo/Sveriges Radio.
Torgny Birgersson i Skinnskatteberg.
4 av 4
Torgny Birgersson har äntligen fått sin säkra busshållplats på Hyttvägen. Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio.

Ynka stolpe vid vägen blev "Sveriges snyggaste busshållplats"

1:25 min

Åratal av tjat gav flerfalt resultat. Torgny Birgersson i Skinnskatteberg fick sin busshållplats på Hyttvägen - och mer därtill.

Det kan löna sig att vara envis. Skinnskattebergsbon Torgny Birgersson har i flera år legat på Trafikverket om en säkrare busshållplats på Hyttvägen i stället för den stolpe som förut markerade platsen där resenärerna gick på och av bussen.

Nu har bussresenärerna fått en riktig hållplats med busskur och en ficka som bussen kan köra in i vid av- och påstigning. Tidigare stannade bussen på vägen medan tung trafik och biltrafik körde om precis intill.

– Det här, på Hyttvägen mot sjön, är Sveriges snyggaste busshållplats, och är det någon som kan påvisa att det inte är det, då kan de komma hem och tala om det för mig, säger Torgny Birgersson.  

Utöver den busshållplatsen - som enligt Torgny Birgersson är "Sveriges snyggaste" - har Trafikverket byggt ytterligare tre efter samma väg, lv 233.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".