Sexuella trakasserier
Foto: Claudio Bresciani/TT

#metoo Språkläraren klämde Estelle, 13, på bröstet

1:03 min

Bland vittnesmålen under hashtaggen #metoo finns Carro, som utnyttjades under hot av sin bonusbror, och Estelle, som hade en tafsande lärare och gick till rektorn utan att bli trodd.

Du kan dela med dig av dina egna erfarenheter här.

Störtfloden av framförallt kvinnor som sedan i söndags natt berättat att de utsatts för sexuella övergrepp eller sexuella trakasserier, är monumental.

Det hela började när skådespelaren Alyssa Milano uppmanade andra att visa på problemets magnitud genom att berätta under hashtaggen #metoo (jag också).

Carro utsattes för sexuella övergrepp av sin bonusbror vid fem års ålder. Det hände när de var ensamma.

 Han tog sig rätten att göra vad han ville med min kropp under hot och våld.

Susanne blev nerdragen i en källare av en äldre man när hon var 13 år och har fortfarande svårt att känna tillit till män.

 Tack gode Gud lyckades jag fly innan det värsta hände,men ALDRIG kan jag glömma 😢. Och nu vid 55 års ålder förstår jag att det påverkat vem jag är.

Estelle Ekblom gick i sjuan när en lärare tafsade när hon passerade honom i dörren.

 Han tog tag i mig, snurrade runt mig och så klämde han mig på bröstet. Jag sa: "Vad håller du på med?" och han bara: "Jag gjorde inget."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista