Blåljus på polisbil i mörker.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Tonåring till sjukhus efter mordförsök i Hallstahammar

Tre män i 18-års åldern har anhållits misstänkta för mordförsök, efter att en annan tonåring huggits med ett stickvapen och skadats allvarligt i Hallstahammar.

Den skadade tonåringen fördes i natt till sjukhus där han opererades, men tillståndet är stabilt och skadorna bedöms inte som livshotande, enligt polisen.

På lördagen kunde polisen hålla förhör med honom på sjukhuset, säger Sofie Tornin på polisens krimjour i Västerås, men vill i nuläget inte gå ut med några uppgifter om vad som framkommit.

Förhör kommer nu också att fortsätta med de tre tonåringar, som är anhållna misstänka för försök till mord.

Polisen har spärrat av brottsplatsen - utomhus i centrala Hallstahammar- och har inlett en utredning om mordförsök. En kniv som troligen kan knytas till brottet har hittats i området. 

Sammanlagt fyra unga män greps redan en halvtimme efter larmet, sedan polisen stoppat dem och gjort en del fynd som visade att de kunde vara inblandade i händelsen.

Under lördagsmorgonen anhölls tre av de gripna - alla i 18-års åldern - av åklagare. En av de gripna var under 15 år och hämtades av föräldrar.

Många blev vittnen till händelsen och har förhörts av polisen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista