VästeråsIrstas tränare Frenne Båverud
VästeråsIrstas tränare Frenne Båverud Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio

"Inställningen är det inget fel på"

2:46 min

Det blev den tredje förlusten för säsongen för VästeråsIrsta och dagens match mot Önnered blev ett bevis på att hemmalaget har en del att jobba på, enligt tränare Frenne Båverud.

Två vinster och tre förluster är inget bra resultat enligt tränare Frenne Båverud då målet är att ligga i övre halvan av tabellen. Dagens match visade att det saknas en del i spelet.

– Vi är tveksamma i våra ageranden både framåt och bakåt och då räcker vi inte till. Vi måste kliva på mer i offensiven, nu känns det som vi väntar på att någon annan ska kliva fram och göra det.

Frenne menar att det inte krävs något mirakelspel för att vinna handbollsmatcher utan att VästeråsIrsta behöver jobba med man-man-dueller och vinna dem.

Det har skett en del förändringar i laget även inför den här säsongen och det är fortfarande ett ungt lag i utveckling.

– Vi går framåt hela tiden, det handlar om att bita ihop och jobba på. Vi behöver få fart på anfallsspelet, kliva fram hårdare och få till bättre passningar -  inställningen är det inget fel på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista