Elev knivskuren utanför Kungsängsgymnasiet i Sala

1:59 min

En elev i 20-årsåldern har blivit knivskuren i ryggen vid Kungsängsgymnasiet i Sala. Vittnen hade sett händelsen och larmade polisen. Rektorn Tord Hallberg säger att det hände utanför skolan.

Gärningsmannen hade lämnat platsen tillsammans med en kvinna och gått i riktning mot järnvägsstationen i Sala. Den skadade mannen fördes till sjukhuset i Västerås med ambulans och bedöms i nuläget inte vara livshotande skadad.

Rektorn bekräftar att den skadade mannen är elev på skolan.

– Ja, det är en elev på skolan.

Var fler elever på skolan inblandade i knivskärningen?

– Den information jag har fått är att ingen elev på skolan varit inblandad.

Hur har skolan agerat för att trygga säkerheten?

– Vi samlades direkt efter det här och hade genomgång i aulan med all personal och berättade fakta, vi tog också dit vår säkerhetsansvarige. Polisen har bedömt att det inte finns någon hotbild mot skolan just nu, det är en enskild händelse. Och vi kommer att göra en del åtgärder för att trygga elever och personal, säger rektor Tord Hallberg.

Polis har sökt den misstänkte och kvinnan som var i hans sällskap utan resultat. Det ska finnas signalement på både mannen och kvinnan.

Efter att nya uppgifter inkommit har polisen beslutat att rubricera brottet som försök till mord.

Ingen är ännu gripen för gärningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista