Fredrik Karlsson Västerås MK
Fredrik Karlsson, Västerås MK Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio.

Guldlaget i motocross om chansen att vinna Glasmicken

1:18 min

P4 Västmanlands eget idrottspris Glasmicken delas ut på Västerås Idrottsgala 24 november, och Västerås Motorklubbs SM-guldlag är nominerat.

I tur och ordning träffar P4 Västmanland de nominerade till priset för årets största lokala idrottsprestation. Nu har turen kommit till Västerås MK, och klubben representeras av Fredrik Karlsson, som just nu är på Gotland för att tävla i Gotland Grand National i helgen.

– Det är ett väldigt stort event som avslutar säsongen för både enduro- och crossåkare, säger han.

Dominerande Västerås Motorklubb blev för tredje året i rad svensk mästare i lagmotocross och är dessutom nominerad till Glasmicken för tredje gången.

– Det är fruktansvärt roligt! Vi hade en bra tävling i Woxnadalen. Jag vet inte om jag trodde riktigt själv på att vi skulle kunna ta hem det i år, men det löste vi riktigt bra. Alla kämpade så gott de kunde, det gick vägen och det är vi jätteglada för, säger Fredrik Karlsson.

Varför tycker du att folk ska rösta på er?

– Vi krigar på i vår sport, man får kämpa och alla vänder på varenda sten för att få ihop det. Det är en kämpainsats både på banan och runtikring, säger Fredrik Karlsson när han funderat en stund.

– Jag tror det skulle betyda mycket för allihop och att många som håller på med det här skulle bli lika glada som vi, fortsätter han.

P4 Västmanlands Idrottspris Glasmicken delas ut på Västerås Idrottsgala torsdagen den 24 november på Bombardier Arena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".