Flera skott avlossades under natten mot lördagen mot en bostad i Västerås där en polis bor.
Flera skott avlossades under natten mot lördagen mot en bostad i Västerås där en polis bor. Foto: Per Groth/TT

Misstänkt för polisskott nekar till brott

0:49 min

Den man i 20-årsåldern som misstänks för skjutningen mot en polisbostad i Västerås nekar till brott, uppger hans försvarsadvokat. Mannen är under söndagseftermiddagen fortsatt anhållen.

– Jag kan inte berätta något om skälet till varför han nekar och det beror på förundersökningssekretess, säger försvarsadvokaten Per Svedlund till TT.

Mannen är anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för försök till mord. Enligt Svedlund väntas nytt besked om anhållandet under söndagen. Till TT säger åklagaren Anne Sjöblom vid 15.30-tiden att hon inte än fattat något nytt beslut än.

Mannen har förhörts och i nuläget finns inget ytterligare förhör inplanerat.

– Det är inget nytt förhör planerat mig veterligen. I sådana fall kommer jag att vara med på det, säger Per Svedlund.

Han har vid 18-tiden inte fått något besked om hans klient fortsatt är anhållen eller om misstankarna har försvagats.

Minst tolv skott borrade sig igenom ytterdörren till den bostad där en polis och hans familj låg och sov, natten till lördagen. Avspärrningarna runt de närliggande bostäderna har hävts och nu återstår endast de blå banden runt polisbostaden, skriver VLT.

– Vi utgår ifrån att det är ett angrepp riktat mot polisen och vår verksamhet. Då försöker vi vidta de åtgärder som vi tycker är viktiga för att det här inte ska kunna ske igen, sade polisområdeschefen Robert Wallén till TT under lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista