Roger Haddad (L)
Fler poliser behövs tycker Roger Haddad (L). Foto: Sofie Tejre/Sveriges radio

Haddad efter skjutningen: Kritisk till besparingar på polisen

1:00 min

Riksdagsledamoten Roger Haddad från Västerås uttalar sig nu efter skjutningen mot en polismans bostad. Han är bekymrad över besparingarna på polisen, som han menar de kriminella vinner på.

Natten mot lördagen besköts en polismans villa på området Hagaberg i Västerås. Flera skott gick in genom entredörren till huset där fyra personer låg och sov. Lyckligtvis skadades ingen person.

Skjutningen beskriver Roger Haddad som helt oacceptabel, och att kriminella inte skyr några medel längre. 

Han är bekymrad över besparingarna på polisen.

– Jag hävdar att regeringen inte har prioriterat polisen de senaste tre åren, det är först nästa år man aviserar pengar. Det man gör nu är för att täcka underskott och behålla de poliser och utredare som redan finns. Och när det uppstår vakanser har man idag inte rätt att återanställa, säger Roger Haddad.

Du påstår att regeringen inte har någon aning om hur illa det är i den här regionen som Västmanland tillhör. Vad bygger du det på?

– Även om Västmanlandspolisen inte går med underskott så hjälper man till att finansiera andra områden i regionen. Att vi är med och täcker underskott. Regeringen hävdar att det aldrig varit så mycket personal inom polisen och att man satsar jättemycket pengar. Men det är inget vi kan se i Västmanland och Västerås, säger Roger Haddad (L), rättspolitisk talesperson och ledamot i Justitieutskottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".