Simmaren Frida Berggren från Västerås Simsällskap.
Simmaren Frida Berggren från Västerås Simsällskap är nominerad till P4 Västmanlands idrottspris Glasmicken. Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio.

Simmaren Frida Berggren om varför hon vill vinna Glasmicken

1:13 min

Hon har just kommit hem från USA för att tävla i kortbane-SM. Samtidigt kan Frida Berggren nå slutspurten i kampen om att vinna Glasmicken.

Frida Berggren vann dubbla guld för Västerås Simsällskap i kortbane-SM och två SM-silver på lång bana förra året och för detta är hon nominerad till P4 Västmanlands idrottspris.

Varför tycker du att folk ska rösta på dig?

– De som uppskattar de prestationer jag gjort och de som tycker det är kul att följa mig och simsporten hoppas jag röstar på mig, säger Frida Berggren.

Årets SM-tävlingar börjar på onsdag 1 november i Jönköping. Frida Berggren har förhoppningar om att ta medalj den här gången också.

– Det blir en utmaning, men jag ska göra mitt bästa. Just nu känns det väldigt bra och jag hoppas formen fortsätter att hålla i sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".