Kranbil under branden i en fastighet på Hejargränd, Bäckby.
Brand på Hejargränd Bäckby. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Branden i bilverkstad på Bäckby släckt

1:12 min

Under morgonen har räddningstjänsten bekämpat en brand i en företagsbyggnad på Hejargränd i Västerås. Branden är nu släckt, berättar Gunnar Henriksson, inre befäl.

I byggnaden ska fem olika företag husera, och branden ska ha börjat i en bilverkstad.

Ett par personer har andats in rök och fördes till sjukhus i morse.

En gasflaska har tagits ut ur byggnaden, och man tror inte att det ska finnas fler.

– Redan tidigt hade man ganska stora förhoppningar om att kunna rädda byggnaden, det sa Gunnar Henriksson på Mälardalens brand- och räddningsförbund i morse.

Efter klockan tio på förmiddagen säger han att rökgaser spridit sig in i ventilationssystemet och att man satte in åtgärder mot det. Bland annat undersöktes byggnaden med värmekamera.

Från början fanns fyra räddningsstyrkor på plats, vid lunchtid fanns bara två kvar.

Hur stora skador är det på byggnaden?

– Det är i den del som är bilverkstad branden startade och det har brunnit i en vägg mot en av de andra lokalerna. Sedan vet jag inte hur det ser ut på taket där man har brutit bort ventilationsanläggningar, säger Gunnar Henriksson.

Vid 14-tiden på lördagseftermiddagen var branden släckt, uppger Gunnar Henriksson, inre befäl vid räddningstjänsten, till TT.

Vad som orsakat branden är oklart. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista