Mikael Söderberg, affärsutvecklingschef på Mimer.
Mikael Söderberg, affärsutvecklingschef på Mimer. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Mimer: Man ska inte vara orolig för kraftigt höjda hyror

1:34 min

Mimer planerar att sälja 750 lägenheter på Bäckby och Skallberget i Västerås men hyresgästerna behöver inte oroas över höjda hyror. Det menar Mikael Söderberg som är affärsutvecklingschef på Mimer.

Hyresgäster som bor i de hus som det kommunala bostadsbolaget Mimer i Västerås planerar att sälja oroas över vad det kan komma att innebära.

Det är sammanlagt 750 lägenheter på Bäckby (480) och Skallberget (ca 270) som Mimer planerar att sälja till någon annan hyresvärd. Vilken det blir är inte klart.

Hyresgästerna oroas bland annat över om det skulle kunna bli högre hyror, men det ser inte Mikael Söderberg som någon risk.

– Det är ju ingen hyresvärd som sätter sina hyror själv utan de flesta hyror i Sverige sätts ju i förhandlingar med hyresgästföreningen, säger han och fortsätter:

– Man kan sätta hyran själv som hyresvärd men då har man ju som hyresgäst alltid möjlighet att få hyran prövad i hyresnämnden. Så man ska inte vara orolig för kraftigt höjda hyror, det finns inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista