Svea hovrätt.
1 av 2
I dag börjar den 30 dagar långa förhandling i hovrätten som ska pröva 42-åringens överklagande, där hon vill frikännas på alla punkter. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio
Monica Elfström vid Svea hovrätt
2 av 2
Monica Elfström, P4 Västmanland, rapporterar löpande direkt i radion vad som händer i Svea Hovrätt under tisdagen. Foto: Sveriges Radio
Sommarstugemorden

Idag startar förhandlingarna i hovrätten

1:19 min

Idag inleds förhandlingarna i Svea Hovrätt i Stockholm kring de så kallade sommarstugemorden. Den 42-åring som dömdes för bland annat mord på sin pappa och anstiftan till mord på sin dåvarande make vill frikännas helt.

Den 42-åriga kvinnan dömdes i Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse för bland annat mord på sin pappa, mordförsök på sin mamma och anstiftan till mord på sin tidigare make. 

I rättegången, som inleds under tisdagen, kommer delvis ny bevisning att läggas fram, säger åklagaren Jessica Wenna. Dels kring var kvinnan befann sig när exmaken mördades, dels kring en livförsäkring kvinnan misstänks ha tecknat i exmakens namn.

Kan du säga någonting om vad det handlar om?

– Ja, det är ett vittnesförhör som ytterligare styrker att det var 42-åringen som tecknade den här livförsäkringen som fanns i makens namn.

Rättegången beräknas pågå i 30 dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista