Entrecôte med kålsallad och salsa verde.
1 av 5
Entrecôte med kålsallad och salsa verde. Foto: Sveriges Radio
Radiokocken Amir Kheirmand.
2 av 5
Radiokocken Amir Kheirmand redo för matlagning. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Mat på gång i Amirs stekpannor.
3 av 5
Mat på gång i Amirs stekpannor. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Entrecôte
4 av 5
Entrecôten är förberedd för stekpannan. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Salsa verde
5 av 5
Amirs salsa verde. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio

Entrecôte på Amirs vis

När vi idag träffar vår radiokock Amir Kheirmand lagar vi entrecôte med kålsallad och salsa verde. Här hittar du receptet.

Entrecôte, ljummens kålsallad och salsa verde:

4 portioner

Tid: 40 minuter

 
600 gram entrecôte

1 liten timjankvist

1 vitlöksklyfta


Ljummen kålsallad:

¼ spetskål

¼ rödkål

¼ savoykål

2 vitlöksklyftor

1 näve frysta sojabönor, tinade

½ granatäpple, kärnat

1 näve ruccola

3 msk olja

 
Salsa verde:

1 knippe persilja

1 knippe basilika

½ msk kapris

½ msk dijon

2-3 sardellfileer

1 vitlöksklyfta

½ dl olivolja

vitvinsvinäger

svartpeppar

salt


Salsa verde:
Mixa ihop alla ingredienserna till salsa verden i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Låt stå och dra 15-20 minuter i rumstemperatur.

Kålsallad: Skär kålen i stora bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i oljan och vitlöksklyftorna. Låt vitlöksklyftorna steka i olja 4-5 minuter och ta sedan bort dem. Fräs kålen på hög värme i cirka 10 minuter. Det är viktigt att de fortfarande har sin spänst kvar. Salta och peppra.
Lägg upp kålen på ett fat och toppa med sojabönor, ruccola och granatäpple.

Entrecôte:
Salta och peppra köttet. Stek det på medelhög värme i olja och smör med vitlök och timjan till önskad stekgrad. Låt vila 4-5 minuter. Skiva upp köttet.
Servera på en gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".