Niclas Härdevik Norström tar emot Glasmicken.
1 av 4
Sportreporter Johan Bengts, pristagaren Niclas Härdevik Norström och P4 Västmanlands kanalchef Kent Nilsson. Foto: Sveriges Radio
Niclas Härdevik Norström med Glasmicken
2 av 4
Rallycrossmästaren Niclas Härdevik Norström vinnare av Glasmicken 2017. Foto: Sveriges Radio
Niclas Härdevik Norström MSK Hammaren
3 av 4
Niclas Härdevik Norström MSK Hammaren SM-vinnare i rallycross Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio
P4 Västmanlands idrottspris
4 av 4
P4 Västmanlands idrottspris. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio

Niclas Härdevik Norström vann Glasmicken 2017

2:20 min

Svenske mästaren i rallycross Niclas Härdevik Norström från Kolbäck fick flest röster och vann P4 Västmanlands Idrottspris Glasmicken 2017.

– Jättehäftigt, det här trodde jag inte med så tuffa motståndare, och motorsporten är inte så stor och representerad i de här sammanhangen, säger Niclas Härdevik Norström efter att fått ta emot Glasmicken.

Efter tre veckors röstande så stod det klart att svenske mästaren i rallycross, Niclas Härdevik Norström, fick 40 procent av det totala antalet röster och är den tredje vinnaren av P4 Västmanlands idrottspris och den första från motorsporten.

Vinnaren av Glasmicken avslöjades på Västerås idrottsgala och huvudpersonen var på plats i Aros Congress Center och tog emot priset.

– Jag blev väldigt förvånad. De andra jublade vid mitt bord men jag blev tyst, säger vinnaren av Glasmicken.

Flera års slit gav den här säsongen till slut resultat när Härdevik Norström tävlandes för Hallstaklubben MSK Hammaren i den sista deltävlingen i Västerås kunde säkra SM-guldet i rallycross.

– Jag har kämpat nio år i den här klassen och äntligen fick vi till det. Det var väldigt mycket känslor och en oerhörd glädje när guldet var säkrat efter semifinalen, sa en rörd Niclas Härdevik Norström till P4 Västmanland efter att guldet var klart.

Jag blev väldigt förvånad. De andra jublade vid mitt bord men jag blev tyst.

Niclas Härdevik Norström har haft en strålande säsong i årets SM-serie i Supernationella klass 2 och vunnit två av sex deltävlingar samt två andraplatser.

Tidigare vinnare av Glasmicken:
2015 Frida Hansdotter, alpint.
2016 Västerås SK, Bandy herr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".