Jimmy Gunnstedt tränare Rönnby
Foto: Johan Bengts

Rönnbys tränare: Har hittat tillbaka till grunden

3:14 min

Efter två stora förluster har det varit många tankar i Västerås Rönnby om hur de ska komma tillbaka. Med söndagens vinst menar tränare Jimmy Gunnstedt att de har hittat tillbaka till sitt grundspel.

Det blev en efterlängtad vinst mot Karlstad i damernas superliga i innebandy och en seger med 5-4.

En seger som väger extra tungt i och med de senaste förlusterna som även skapat en viss ängslighet i laget. Tränare Jimmy Gunnstedt är väldigt nöjd med segern idag och menar att nu börjar saker trilla på plats.

– Vi har äntligen hittat tillbaka till vårt grundspel som vi inlett säsongen med. Det innebär att vi jobbat på med att vara med aggressiva mot motståndarna när vi inte har boll och inte gå bort oss i onödan. Vi har en grund vi bygger på och det är viktigt att alla i laget känner sin roll och trygghet i sin position.

Jimmy menar att anledningen att de tappat lite av grundspelet har att göra med att laget ibland har känts övermodigt och trott att de kan mer än vad de kan, och då är det viktigt att hitta tillbaka till grunden och fullfölja sin plan på alla tre linor.

– Vi behöver också bli bättre på de inledande bytena som gör att vi har en förmåga att hamna efter i början. Men med dagens vinst och den moral vi har idag har vi byggt på med bra saker inför fortsättningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista