Björn Svensson MBR
Björn Svensson, avdelnings-chef för deltids-stationerna inom MBR. Foto: Mattias Svensson/Sveriges Radio

Brandkåren söker fler deltidsbrandmän

1:31 min

Det fattas deltidsbrandmän på flera orter för Mälardalens Brand- och räddningsförbund, MBR, som därför nu söker nya deltidare.

Björn Svensson, avdelningschef för deltidsstationerna inom MBR, berättar att det i våras först slutade ett 60-tal deltidsbrandmän inom Mälardalens brand- och räddningsförbund på grund av missnöje med det nya avtalet för deltidsbrandmän.

De allra flesta kom till slut tillbaka, men fortfarande fattas det sammanlagt omkring 15 personer på stationerna i Hallstahammar, Kolbäck, Surahammar, Skultuna och Virsbo.

– Personal har valt att sluta så vi behöver rekrytera upp för att säkerställa bemanningen på de här stationerna, säger Björn Svensson.

Samtidigt som MBR rekryterar på de här stationerna söker man fyra deltidare för att starta en helt ny beredskap i Ramnäs, en "första insats-person", en person som har beredskap med en mindre brandbil hemma och på jobbet för att kunna rycka ut och vara på plats snabbt för en första släckningsinsats och livräddning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista