Betyg
1 av 2
Det är mycket att göra för gymnasielärare innan julledigheten. Foto: Jessica Gow/TT
Wijkmanska gymnasiet
2 av 2
På Wijkmanska gymnasiet går man igenom kraven för olika betygsnivåer tillsammans med eleverna. Foto: Madeleine Rapp/ Sveriges Radio

Bråda dagar för gymnasielärare inför jul

2:21 min

Inför julen har gymnasielärare lite stressigare än vanligt med både utvecklingssamtal, omdömen att skriva och en del betyg att sätta om sina elever.

Inför jul är det en liten puckel arbetsmässigt för gymnasielärare. Slutet av höstterminen innehåller utvecklingssamtal, att skriva omdömen om eleverna och sätta betyg i vissa ämnen. 

Anders Sundvall är lärare på Wijkmanska gymnasiet i Västerås, Enligt honom kräver det senaste betygssystemet lite extra arbete med dokumentation från lärarens sida. Men han ser även stora fördelar med just detta.

– Det här med betyg och bedömning är en viktig del i lärarens arbete. Gör man ett bra arbete där då når eleverna bra kunskaper och får bra betyg, säger Anders Sundvall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista