Snö, väder, halka, bil, trafik
(Arkivbild) Foto: Johan Nilsson / TT

Svår halka mellan Västerås och Skultuna - trots saltad väg

0:30 min

Lennart Götlin ringde P4 Västmanland i morse om den svåra halkan på länsvägen mellan Skultuna och Västerås. Varför saltar de inte när man vet att det ska bli halt? frågar han sig.

– Det har varit otroligt halt, säger Lennart Götlin, som pendlar mellan Skultuna norr om Västerås till jobbet i Eskilstuna.

Redan under torsdagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för plötslig ishalka i Västmanland på fredagen.  Ändå var halkan svår mellan Skultuna och Västerås.

– Min fråga är: Varför saltar de inte när de vet att det ska bli halt? Det är en pendlingsväg! sa Lennart Götlin i Morgon i P4 Västmanland.

Svaret från Svevia, som sköter väghållningen på den aktuella vägen, är att vägen saltats det aktuella dygnet - inte mindre än två gånger.

Johan Fischer på Svevia säger att vägen saltats både under torsdagsnatten och fredag morgon. Anledningen till att det ändå blivit halt kan vara att fukt på vägen spär ut saltlösningen så att den fryser på igen, förklarar han. Svevia lovade åka ut en gång till under fredagsmorgonen för kontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista