Simon Crawford-Phillips, dirigent, Västerås Sinfonietta, violinisten, Daniel Hope
Simon Crawford-Phillips dirigent för Västerås Sinfonietta och violinisten Daniel Hope Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

Världsberömda violinisten Daniel Hope gästar Västerås

3:01 min

Med sin violin bjuder Daniel Hope tillsammans med dirigent Simon Crawford-Phillips och Västerås Sinfonietta på en modern tolkning av Vivaldi.

Den brittiske violinisten Daniel Hope är enligt Västerås konserthus en väldigt upptagen man som flänger jorden runt på turnéer. Men fredag kväll spelar han tillsammans i Västerås konserthus tillsammans med dirigent Simon Crawford-Phillips och Västerås Sinfonietta.

 – Det är fantastiskt att arbeta med honom. Vi har känt varandra i 20 år. Han är en av de bredaste musikerna som jag träffat, säger Simon Crawford-Phillips som är dirigent för Västerås Sinfonietta.

Ett av styckena som Daniel Hope är mest känd för att spela, är en modern tolkning av Vivaldis Årstiderna, eller Vivaldis Re-Composed gjord av kompositören Max Richter.

– Det är som en yngre syster till originalet. Jag tror att publiken både upplever det pampiga och vackra med Vivaldi samtidigt som de får uppleva Max Richters fantastiska sätt att uttrycka sig genom just det stycket, säger Daniel Hope.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista