Presskonferens om mord i Surahammar.
1 av 2
Presskonferens om åtalet efter mordet i Surahammar. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Suramord
2 av 2
Någonstans i närheten av återvinningsstationen i centrala Surahammar inträffade dådet. Foto: Peter Jaslin/Sveriges Radio

31-årig man åtalas för mord i Surahammar

2:34 min

Nu har åtal väckts mot den 31-årige man som misstänks för mordet på en kvinna i Surahammar i augusti. Kammaråklagare Carin Lantorp berättar om åtalet.

Enligt åtalet har 31-åringen dödat kvinnan genom att hugga henne ett flertal gånger med en kniv eller ett annat vasst föremål. 

Kammaråklagare Carin Lantorp sade under presskonferensen att man ännu inte vet något om motivet till dådet. 

Mannen har suttit häktad misstänkt för mord sedan den 5 augusti. Han medger att han har varit på platsen men säger att han varken kan erkänna eller förneka brott.

Det var i början av augusti som den 55-åriga kvinnan dödades vid en återvinningsstation i centrala Surahammar.

Det har ännu inte framkommit någon koppling mellan offret och den misstänkte mannen, säger kriminalinspektör Joakim Björk.

Rättegången börjar den 5 december vid Västmanlands tingsrätt och väntas pågå i fem dagar.

31-åringens advokat Marie Fredborg säger till P4 Västmanland att det stämmer att hennes klient säger att han kommer ihåg att han varit på platsen men att han inte har något minne av att ha knivhuggit kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista