Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet.
Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet. Foto: Kelu Rothoff/Sveriges Radio.

SVFF:s Håkan Sjöstrand om drömmen om EM på Friends Arena 2020

0:38 min

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand från Västerås hoppas att Sverige och Friends Arena blir lösningen på Belgiens arenastrul inför EM 2020.

Bygget av den belgiska EM-stadion i Bryssel har inte kommit igång ännu, vilket gör att landet riskerar missa sin del av EM-värdskapet 2020. Det öppnar samtidigt en möjlighet för att matcher som skulle spelats där istället hamnar på Friends Arena i Solna.

– UEFA har bett oss som en av tre nationer om inte Belgien får ihop det  här, säger Håkan Sjöstrand till P4 Västmanland.

I går var Håkan Sjöstrand på möte med UEFA i Schweiz och diskuterade lösningar inför EM.  

– Ett beslut ska fattas den 7 december, och då är det Sverige och Friends, Cardiff i Wales och så Wembley i London, där också semifinalerna och finalen går. Vi står på tur där och håller på att förbereda oss för fullt för att kunna ta hand om ett sådant här mästerskap. Att vi ska få vara en av orterna, det hoppas vi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista