Ann-Jeanette Lehtinens bild från Bali.
Ann-Jeanette Lehtinen möttes av folk i munskydd när hon kom till Bali. Foto: Ann-Jeanette Lehtinen/Privat

Ann-Jeanette från Arboga är nära vulkanen Agung

4:02 min

Där vi befinner oss är det lugnt än så länge, säger Ann-Jeanette Lehtinen från Arboga. Vulkanen Agung väntas få ännu ett utbrott som kan bli allvarligt.

En vecka in på Ann-Jeanette Lehtinens semester fick vulkanen Agung på indonesiska Bali sitt första utbrott, som följdes av ytterligare två på söndagen.

– När vi kom tillbaka till Bali i går från en utflykt till Giliöarna så möttes vi av att alla hade munskydd på sig, efter det större utbrottet som skedde i lördags natt. När vi kom med båten stod volontärer och delade munskydd åt oss, säger hon.

Ann-Jeanette är just nu i Sanur, som ligger cirka sju mil från vulkanen, och planerar att ta sig från ön med båt, eftersom flygplatsen är stängd.

– Det är ingen fara än så länge. Vi följer läget här och ser hur det blir.

Hör Ann-Jeanettes berättelse ovan!

Sist vulkanen Agung fick ett stort utbrott var 1963, då ett så kallat pyroklastiskt flöde av glödhet giftig gas och aska vällde ut. Då omkom omkring 1 500 personer. (Källa: TT, Daily Mail)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista