Nobelmiddag, Jakobsbergsgården, Sala
1 av 2
Nobelsalen på Jaboksbergsgården var fint dekorerad med ljusstakar och blåa servetter på borden. Foto: Madeleine Rapp/ Sveriges Radio
Nobelmiddag, Jakobsbergsgården, Sala
2 av 2
Carina Sundström är aktivitetssamordnare och äldrepedagog på Jakobsbergsgården i Sala Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

Här får pensionärerna gå på Nobelmiddag

6:20 min

Vita dukar och levande ljus väntade de boende på äldre- och omsorgsboendet Jakobsbergsgården i Sala som idag fick gå på Nobelmiddag.

Nu i veckan anordnar äldre- och omsorgsboendet Jakobsbergsgården i Sala nobelmiddag för de boende. Med fördrink, trerätters middag och allt som hör en fin middag till.

Sittningen fick delas upp på två dagar, för att alla skulle ha möjlighet att gå. En av de som var med på dagens sittning var Ingrid Frost som dagen till ära satt på sig en svart klänning och en kofta med leopardmönster.

– Vi har tagit på oss det finaste vi har, säger hon.

Tror du det kommer bli en trevlig nobelfest?

–  Det verkar ju bli festligt värre. Det är uppdukat och fint med ljus och allt, säger Ingrid Frost.

Det är personalen på boendet, med Carina Sundström, aktivitetssamordnare och äldrepedagog i spetsen som har fixat festen för att de boende ska få det där lilla extra.

– Det var länge sedan de var på fest överhuvud taget. Det betyder allt för dem. Jag tycker att det här är det man ska hålla på med, säger Carina.

   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista