Ulla Persson, Socialdemokraterna blir intervjuad i radio. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.
Ulla Persson (S) ordförande för Flygplatsbolaget. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio

Ulla Persson: Jag måste jobba för flygplatsens bästa

1:23 min

Nu kommenterar Ulla Persson, ordförande för flygplatsbolaget, att Ryanair inte vill förhandla med pilotfacket. Hon säger att hon som ordförande måste lägga politiken åt sidan och följa ägardirektiven.

Piloter inom Ryanair har massorganiserat sig fackligt den senaste tiden och har försökt få Ryanair, som bland annat flyger på Västerås flygplats, till förhandlingsbordet om avtalen.

Men företaget svarar att de aldrig tänker förhandla med pilotfacket.

Var går gränsen för hur ett företag kan agera och ändå få samarbeta med Västerås stad. Ulla Persson (S) säger att hon som ordförande måste se till flygplatsbolagets bästa.

– Det jag har att jobba efter är aktiebolagslagen och de ägardirektiv som finns. Flygplatsen bedriver en kommersiell verksamhet och jag måste som ordförande jobba för bolagets bästa, säger hon.

Vi har sökt Ryanair, och i ett mejlsvar hänvisar de till att de har ett gällande system för kollektiva förhandlingar som piloterna varit delaktiga i, och som bolaget säger lever upp till rättsliga krav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista