Pressträff om operation Lynx med regionpolischef Carin Götblad och kommenderingschef Jale Poljarevius.
Pressträff om operation Lynx med regionpolischef Carin Götblad och kommenderingschef Jale Poljarevius. Foto: Tomas Magnusson / Sveriges Radio

Ett 20-tal grovt kriminella frihetsberövade i polisens satsning

1:28 min

Beslagtagna vapen, narkotika, och ett 20-tal grovt kriminella som har frihetsberövats. Det är resultatet av polisens satsning Operation Lynx som genomförts i bland annat Västmanland.

Idag höll polisen en pressträff i Uppsala där man presenterade resultatet av en insats mot grov organiserad brottslighet och kriminella nätverk i Västmanland, Uppsala län, Stockholm, Gävleborg och på Gotland.

I Västmanland har det gjorts tillslag i Västerås, Fagersta och Sala.

 – Totalt har 25 adresser har slagits ut. Ett 20-tal personer av kalibern grovt kriminella har frihetsberövats, säger kommenderingschef Jale Poljarevius.

Han berättade också att beslag har gjorts av ett par skarpa vapen och ett stort antal replikor, alltså kopior av till exempel pistoler som inte går att skjuta med. Dessutom har narkotika beslagtagits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista