Brantevikschampinjoner och vegosill med senap
1 av 4
Brantevikschampinjoner och vegosill med senap Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Cecilia Henricson och Mattias Sandström har både kött och vegansk mat på julbordet.
2 av 4
Cecilia Henricson och Mattias Sandström har både kött och vegansk mat på julbordet. Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio.
Rikard Kristoffersson
3 av 4
Rikard Kristoffersson från Sala föredrar kött på julbordet. Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio.
Ann-Christin och Roine Wassberg i Västerås.
4 av 4
Ann-Christin och Roine Wassberg i Västerås. Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio.

Mer vegomat på julborden i Västmanland

2:11 min

Vegetariskt och veganskt blir allt vanligare på västmanlänningarnas julbord, medan kött säljs ungefär lika mycket som tidigare år. Det visar P4 Västmanlands undersökning.

– Vi märker att det vegetariska och veganska ökar, säger Måns Hemmingsson, som är butikschef i en stor mataffär i Västerås.

– Det ser vi på att utbudet växer, kundernas frågor och beställningar på veganska jultallrikar, vilket vi inte hade förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".