Ville Sala ta över Fagerstas slogan?

1:24 min

Bygget av länets största anstalt Salberga fick Sala kommun att fundera på om inte Fagerstas "Här får du livstid" skulle kunna vara aktuell som slogan även för dem.

Det handlar om länets kommuner och deras slogans i P4 Västmanland under dagen. Det här efter nyheten att Fagersta kommun nu ser över sin välkända paroll "Här får du livstid".

Gäst i morgonprogrammet var Carola Gunnarsson, kommunalråd i Sala kommun som nyligen kompletterat sin "Sala - Silverstaden" med "En djupare upplevelse". I direktsändning erkände Carola Gunnarsson att det funnits funderingar i kommunen om inte Sala var bättre lämpade för frasen "Här får du livstid", det här efter att länets största anstalt, Salberga, byggts i kommunen.

– Ja då, undrade vi nog om Fagerstas slogan skulle vara på ett annat ställe, säger hon.

Svaret på frågan som ställdes i rubriken, "Ville Sala ta över Fagerstas slogan", det är nog ändå 'nej, Sala ville inte ta över Fagerstas slogan'.

Men Carola Gunnarsson skickade ändå med en passning till andra kommuner som eventuellt står i begrepp att se över, eller komplettera sin slogan. En slogan är inte bara till för turister, besökare eller någon som passerar med bilen, säger hon.

– Det handlar också om att skapa en samlande bild för dem som redan bor i kommunen och det är väl den avvägningen som man hela tiden måste göra, säger Carola Gunnarsson.