Mathias Wiik, Sören Ivemyr, Johanna Werme Bladh, Jonas Öhrn och Sussie Nordström från Västeråsrevyn.
Mathias Wiik, Sören Ivemyr, Johanna Werme Bladh, Jonas Öhrn och Sussie Nordström från Västeråsrevyn. Foto: Madeleine Rapp/Sveriges Radio

Snart premiär för Västerås Winter Meet

3:35 min

På nyårsafton har Västeråsrevyn premiär för föreställningen Västerås Winter Meet, och visst har den inspirerats av bilträffen Summer Meet.

I årets nyårsrevy skämtar man om allt från årliga bilträffarna som brukar hållas i Västerås om somrarna till förlossningsvården i Sverige. Ett ämne som revyskaparna snappat upp som ett viktigt ämne att belysa.  

– På grund av all nedskärning i förlossningsvården så har Rut som är bilmekaniker fått expandera och tar även emot förlossningar. Så det är en hård kritik, men med en stor dos humor, säger regissören Jonas Öhrn.

– Vi vill roa människor och berätta om de sakerna som vi tycker är viktiga. Sedan väljer vi att berätta om det som engagerar oss själva, säger producenten Billy Nilsson.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista