Skidåkaren Frida Hansdotter
Foto: Marco Tacca/TT.

Hansdotter på 29:e plats i storslalomen

Frida Hansdotter från Norberg hamnade på 29:e plats när världscupslalomen avgjordes i österrikiska Lienz. Sara Hector var snabbast av alla i det andra åket och slutade på 14:e plats.

Resultat:
1. Federica Brignone, Italien
2. Viktoria Rebensburg, Tyskland +0,04
3. Mikaela Shiffrin, USA +0,08
-----
14. Sara Hector, Sverige +1,67
15. Estelle Alphand, Sverige +1,76
29. Frida Hansdotter, Sverige +2,61

Sara Hector startade först av alla i det andra åket och var också snabbast. Hon fick till ett bra men inte felfritt åk och klättrade 16 placeringar till en slutlig 14:e plats.

Estelle Alphand följde upp gårdagens femteplats i slalom med ännu ett bra resultat. Hon placerade sig precis efter Hector i resultatlistan och tog därmed sin näst bästa placering i storslalom i världscupen. I premiären i Sölden slutade hon på 14:e plats.

Sämre gick det för Frida Hansdotter som rasade i resultatlistan efter ett mindre bra andraåk. Hon slutade sist av alla som tog sig i mål, över två och en halv sekund efter italienskan Federica Brignone som tog sin sjätte världscupseger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista