Två personer sitter och ligger i en säng och ser nedstämda ut. En profilbild på en person som knappar på en mobiltelefon.
1 av 2
Genrebilder. Personerna på bilderna har inget samband med innehållet i artikeln. Foto: Sandra Quist och Fredrik Sandberg / TT
Kriminalinspektör Mia Westergren.
2 av 2
Kriminalinspektör Mia Westergren. Foto: Liselotte Mellesmo/Sveriges Radio

Polisen: Svårt att utreda sexköp

1:46 min

Det är svårt att komma åt de som kopplar ihop sexköpare med de prostituerade, i dagligt tal hallickarna. Det enligt en analytiker på polisen i Västmanland.

En särskild grupp inom polisen utreder sedan 2016 frågor kring prostitution och människohandel. Arbetet har gjort att det görs fler utredningar, och fler brottsoffer hittas.

Kriminalinspektör Mia Westergren är analytiker och har lång erfarenhet av arbete mot prostitution och människohandel.

– Ibland kan man ha tur, att den prostituerade kvinnan berättar i förhör. Då är det enkelt att gå in i ärendet och arbeta vidare, annars måste man lägga ned mycket tid på spaning. Men de resurserna har man kanske inte, inte just nu berättar Mia Westergren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista