Tartar på Lax med friterad rispapper
1 av 2
Tartar på Lax med friterad rispapper Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Radiokocken Amir Kheirmand
2 av 2
Radiokocken Amir Kheirmand Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Laxtartar på Amirs vis

1:01 min

När vi idag träffar vår radiokock Amir Kheirmand lagar han tartar på lax med friterat rispapper. Här hittar du receptet.

Tartar på lax med friterad rispapper

4 portioner

 Laxtartar

400 gram lax, gärna ryggbiten

3 st salladslökar, finhackade

1 msk korianderstjälkar, finhackade

1 msk picklad gurka

½ lime, pressad

1 msk olivolja

1 nypa salt

1 nya svartpeppar

 Tärna Laxen cirka 5x5 mm.
Lägg i en bunke tillsammans med resterande ingredienser. Rör om.
 

Picklad gurka

½ Gurka

2 dl 1-2-3 lag

Skala gurkan lite slarvigt. Dela i mitten och ta bort kärnhuset med en sked. Tärna gurkan i 5x5 mm tärningar.
Blanda ihop med 1-2-3 lag och låt stå i kylen 20 minuter.
 

Sesammayo

1 dl majonnäs

½ msk sesamolja

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå och dra 30 minuter i kylskåpet.
 

Friterad Rispapper

2 st rispapper

Frityrolja

 Fritera Rispappret i 190 gradig olja cirka 5 sekunder tills den blivit krispig. Låt hälla av på lite hushållspapper.
 

Garnityr och uppläggning

Sesamfrön

Noriblad, pulveriserad

Lägg upp tartaren på en tallrik.
Spritsa på sesammayo
Garnera med Sesamfrön
Dela det friterade rispappret i mindre bitar och lägg på tartaren.
Pudra över Noripulver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista